cover

EKSTERNACHT

vanaf ca. 15 jaar

 

Mijn vader en mijn moeder gingen op huwelijksreis naar Echternach. Dat was toen bij jonge koppels in de mode, om naar Echternach te gaan. Mijn vader wilde eigenlijk liever naar Leverkusen. Hij zei dat het daar ook mooi was, maar mijn moeder zag dat niet zitten. Leverkusen, dat voorspelde niet veel goeds. Dat kusen, tot daar aan toe, maar die Lever was er te veel aan.

 

In drie scènes uit een huwelijk vertelt Mieke Versyp hoe de liefde iedereen alleen achterlaat.

Drie kortverhalen over huwelijksverbintenissen die gedoemd zijn om te mislukken door te hoge verwachtingen, spoken uit het verleden of simpelweg omdat het geluk niet voor iedereen is weggelegd.

 

De verteller registreert, geeft geen commentaar en juist door deze emotieloze, doch suggestieve weergave van feiten, wordt dit verhaal zo sterk: intriest enerzijds, maar tegelijk ook relativerend en misschien zelfs louterend.

 

Linus, de eerste samenwerking van Pieter, Sabien en Mieke werd bekroond met de Gouden Uil Jeugdliteratuur. Bekijk het boek hier.

“Eksternacht is een perfect huwelijk van woord en beeld, bestemd voor een select publiek dat houdt van levensecht." 
(PLUIZER.BE)

tekst: Mieke Versyp
illustraties: Sabien Clement en Pieter Gaudesaboos
formaat: 18 cm x 22 cm
aantal pagina's: 128
uitgeverij: Lannoo (2010)

bekroningen: shortlist boekenpauw (2011), laureaat in de prijs Letterkunde Kinder- en Jeugdboek Provincie West-Vlaanderen (2013)