cover
STROOK

MIJN ALLERMOOISTE SPEELGOEDWOORDENBOEK

vanaf ca. 2 jaar

 

Pieter Gaudesaboos selecteerde het mooiste speelgoed van vroeger en nu en gaf er zijn eigen interpretatie aan. Van een Playmobilmannetje tot een magnetisch alfabet, van steeknagels tot Lego en van een pop tot een blokkendoos. Stuk voor stuk haast iconen uit een niet zo ver speelgoedverleden.

Volwassenen verkneukelen zich bij het terugzien van hun speelgoed van weleer en halen herinneringen op, terwijl kinderen van nu zich verwonderen over zoveel speelgoed dat zij vaag herkennen en benoemen.

Een stevig kunstboek voor peuters en kleuters boordevol kleurrijke prenten. Zonder twijfel de meest originele manier om jonge kinderen nieuwe woorden te leren!

 

De mooiste illustraties uit dit boek werden gebundeld in vier thematische kartonboekjes: tellen, kleuren, voertuigen en dieren.

“Elke pagina toont 1 stuk speelgoed met daaronder het bijpassende woord in een duidelijke en heldere typografie. Variatie troef. een uiterst verzorgde en aantrekkelijke uitgave voor groot en klein!” (DE LEESWELP)

tekst, illustraties en vormgeving: Pieter Gaudesaboos
aantal pagina's: 96
formaat: 21 cm x 25,5 cm
uitgeverij: Lannoo (2013)

bekroningen: shortlist boekenpauw (2013), laureaat in de prijs Letterkunde Kinder- en Jeugdboek Provincie West-Vlaanderen (2013)