cover

TOMMIE EN DE TORENHOGE BOTERHAM

vanaf ca. 3 jaar

 

'Ik heb een reuzehonger', zei Tommie.
'Ik heb zin in de grootste, de hoogste boterham ter wereld.'

 

Tommie plundert de keuken en laadt zijn karretje vol. De boterham stijgt al vlug boven zijn hoofd uit, maar hij zaagt gaten door de plafonds en stapelt verder.

Al bouwend en smerend doorkruist Tommie alle verdiepingen van het huis. Via het dakraam kan hij nog hoger, en met de hulp van een torenkraan kan hij de hoge boterham afwerken met een olijf en een toefje peterselie. Het resultaat oogt verrukkelijk, maar het einde van het verhaal draait toch even anders uit…

 

Groot formaat hardkartonnen prentenboek met afgeronde hoeken.
De kunstzinnige illustraties zijn kleurig en worden opgesierd met veel details. Een spannend en verrassend stapelverhaal!

“Je kijkt je ogen uit, gecharmeerd door zoveel visuele vondsten. Grappig en poëtisch tegelijkertijd. Een parel van hoog niveau, letterlijk en figuurlijk!” (LEESWELP)

illustraties en vormgeving: Pieter Gaudesaboos
tekst: Lorraine Francis
vertaling:
Siska Goeminne
aantal pagina's: 
16
formaat: 
25,5 cm x 34 cm
uitgeverij: Lannoo (2009)

bekroningen: shortlist boekenpauw (2010), zilver Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (2011), opgenomen door The Listener (Nieuw-Zeeland en Australië) in de lijst van '50 Beste Kinderboeken van 2012'
vertalingen: Engels (BookIsland), Zuid Afrikaans (Protea), Italiaans (Timpetill) en Chinees (Beijing United Publishing Co)